focussen:

hoe voelt het bij jou van binnen? voel je een ‘steen op je maag’? een ‘brok in je keel’ of ‘vlinders in je buik’? dit gevoel is meestal een gevolg van een gebeurtenis in je leven. Hoe draag je dit met je mee?

Vaak hebben we de neiging om voor onze gevoelens weg te lopen of om de oplossing buiten onszelf te zoeken. door te focussen beweeg je er juist naar toe en geef je aandacht aan wat er in jouw lichaam leeft.

focussen is het zonder oordeel en op een uitnodigende manier stilstaan bij wat er echt is, in het vertrouwen dat het zalveranderen in een richting die goed voor je is. 

“if an egg is broken by an outside force, life ends. if an egg is broken by an inside force, life begins. great things always begin from the inside”. – jim kwik –

inzicht in je karakterstijl (karakterstructuur):

wat zijn jouw overtuigingen en wat is jouw gedrag naar de wereld? welke lichamelijke kenmerken zijn in jouw lichaam terug te vinden? wat is jouw levensthema?

een karakterstijl is een samenhangend geheel van opvattingen, lichamelijke kenmerken, gedragspatronen en gevoelens. een karakterstijl is het antwoord van ieder mens op zijn levensomstandigheden.

Volgens het model van de Karakterstijlen zijn bij bepaalde levensthema’s steeds dezelfde spierspanningen aanwezig in het lichaam. ze vormen een pantser tegen de niet te verdragen pijn die is ontstaan rond bepaalde thema’s in de vroege jeugd. het aanraken. en vrijmaken van de in deze spierpantsers vastgezette energie heeft een helend effect.

bodyreading:
‘zien is aanraking op afstand’ zei ida rolf. Bij een bodyreading kijken we naar hoe je staat en loopt en naar je houdingspatronen.. Is je lichaam mooi uitgelijnd of is er sprake van een (kleine) kanteling, kromming, rotatie of verschuiving?
 
waar zit je ademhaling? Hoe ‘vol’ adem jij? waar in jouw lichaam is de meeste spierspanning zichtbaar? waar bevindt zich de meeste energie? sta je gegrond? zijn er lichaamssplitsingen zichtbaar en zoja welke? wat zeggen die over jou?
 
samen kijken we naar het verhaal dat jouw lichaam vertelt.
holistische massage
de holistische massage die ik in mijn praktijk verzorg is een ritmische massage waarbij diepe, lange en verbindende strijkingen in een traag tempo uitgevoerd worden.. de oorsprong hiervan ligt in de esalen massage.
 

door deze verbindende strijkingen te combineren met aandachtige aanraking, ademhaling en flow, komt je centrale zenuwstelsel tot rust en kun je dieper in contact komen met jezelf en een gevoel van heelheid ervaren. je komt zo volledig in het nu om te voelen wat er op dat moment in jou leeft. op die manier werkt de holistische massage als een ‘bewegende meditatie’.

deep tissue massage, träger bewegingstechnieken en joint movement technieken maken onderdeel uit van de holistische massage. alle technieken worden op deze paginga beschreven.
 
als er veel spierspaning op een bepaalde plek in je lichaam aanwezig is, zal ik je uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn en te voelen wat er is (focussen).
deep tissue massage:

Deze techniek bestaat uit langzame diepe strijkingen en werkt door tot in de diepste spierlagen en het bindweefsel (fascia) om de spieren heen.

Door de intensieve druk en het langzame tempo krijgt het door een verkeerde houding of door trauma verkleefde bindweefsel de tijd om te smelten en van vorm te veranderen. Het gevolg hiervan is meer flexibiliteit en elasticiteit van het weefsel. hierdoor ontstaat een grotere bewegingsvrijheid van het lichaam.

Omdat veel van onze emoties in de fascia ligt opgeslagen is de kans groot dat je je ook op emotioneel vlak lichter gaat voelen.

träger bewegingstechniek:

deze vriendelijke en speelse techniek geeft een lichaamsbeleving van gemak van bewegen. het bestaat uit het ondersteunen van verschillende lichaamsdelen en het gelijktijdig aanbrengen van een lichte stretch en wieg- en schudbewegingen.

Door de zachte, ritmische bewegingen wordt je uitgenodigd om spanningen los te laten en voel je hoe het lichter, vrijer en makkelijker kan.

Het geeft je het weldadige gevoel weer thuis te zijn in je lichaam.

joint movement
joint movement bestaat uit het passief bewegen van de gewrichten. Terwijl jij ontspant laat ik je voelen hoe het is om je arm of been vrij in het gewricht te bewegen.
 
dit kan het bewegingsbereik helpen vergroten, strakke spieren losmaken en je helpen herinneren aan je bewegingsmogelijkheden.
fascia stretching:

Fascia is een netwerk van diep bindweefsel dat door je hele lichaam loopt. het verbindt, doordringt en omringt al je organen, spieren, botten en zenuwvezels. In de loop van ons leven kan ons diepe bindweefsel verkleven en verdrogen. dit heeft tot gevolg dat je lichaam moeizamer en stijver voelt dan je zou willen. door fascia-stretching wordt het diepe bindweefsel weer gehydrateerd.

Tijdens de sessie lig je in gemakkelijke kleding op de tafel. vanuit verschillende hoeken wordt een serie tracties uitgevoerd en word je gevraagd om een lichte tegendruk te geven. de stretches worden gecombineerd met bewegingen om de weefsels en vezels vrij te maken, te ontspannen en uit te rekken. De stretches zijn intens en aangenaam. Doordat je zelf licht tegendruk geeft, is deze behandeling veilig voor je gewrichten.

fascia stretching brengt leven en ruimte terug in je lichaam waardoor je weer makkelijker kunt bewegen. Na de behandeling voelt je lichaam ruimer en vrijer.